Contact

bulthaup Leiden
Keukenconcept Leiden B.V.
Amphoraweg 3
2332 ED Leiden
edwin@bulthaupleiden.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: gesloten

Bezoek op afspraak buiten openingstijden mogelijk

 

Houdt u uw keukenmessen scherp
met de volgende tips

Zijn alle messen in uw lade nog scherp? Bij veel mensen is dit namelijk niet het geval. De messen waren in het begin scherp, maar door intensief dagelijks gebruik en slecht onderhoud wordt de scherpte aangetast. Hierbij kunnen botte messen ergernis opleveren bij uzelf of uw gasten. Benieuwd hoe u uw messen vlijmscherp houdt? Lees dan de volgende tips!

Tip 1: Zorg voor een juiste indeling

Een rommelige keukenlade is funest voor uw favoriete keukengereedschap. Het is belangrijk om de messen apart op te bergen van uw andere bestek. Zorg dus in uw keukenlade voor een goede indeling. De lade-indeling van bulthaup bestaat uit handige inzetelementen, zodat u zelf de indeling kunt bepalen.

Tip 2: Gebruik uw mes op de juiste manier

Het komt voor dat u het mes naast snijden, ook voor andere doeleinde gebruikt. Bijvoorbeeld voor het opzijschuiven van groente of vlees op de snijplank. Onze tip: gebruik hiervoor niet de kartel- of scherpe rand, maar juist de botte rand (achterkant) van het mes. Hierdoor voorkomt u dat het mes bot wordt.

Tip 3: Snij op de juiste snijplank

Het is belangrijk om met uw mes te snijden op een zachte ondergrond. Het mes kan hierdoor als het ware snijden in het materiaal zodat het mes zelf minimaal wordt aangetast en de snijbeweging vloeiend blijft. Een snijplank van steen of glas kan er mooi uit zien, maar dit is zeker niet goed voor de conditie van een mes. Gebruik daarom bij voorkeur een houten snijplank.

Tip 4: Laat de messen regelmatig slijpen

Hoe goed u het mes ook behandeld, na verloop van tijd moet het mes opnieuw geslepen worden. Een bot mes kan naast dat het niet fijn meer snijdt, gevaarlijk zijn om te gebruiken. Laat daarom uw keukenmessen met enige regelmaat slijpen. Dit kunt u zelf doen – mits u de juiste techniek gebruikt – of laten doen bij een ambachtelijke slijper. Vaak bieden gespecialiseerde kookwinkels ook de mogelijkheid om uw messen te laten slijpen.

De juiste hulpmiddelen en indeling in uw keuken

Met deze tips zullen messen langer meegaan, scherper blijven en veiliger in gebruik zijn. Houd dus rekening met deze tips bij de indeling van uw keuken en zorg voor de juiste hulpmiddelen. De accessoires van bulthaup zijn functioneel, veilig in gebruik én passen uitstekend bij uw (toekomstige) bulthaup keuken. Te mooi om in de kast te zetten!