Contact

bulthaup Leiden
Keukenconcept Leiden B.V.
Amphoraweg 3
2332 ED Leiden
edwin@bulthaupleiden.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: gesloten

Bezoek op afspraak buiten openingstijden mogelijk

 

Koken op gas, een inductieplaat of met de stoomoven?

Denkt u deze lente aan een nieuwe keuken? Dan is het goed om alvast te bepalen op welke manier u wil gaan koken. U kunt de stap nemen van een gaskookplaat naar inductie koken. Of met de trend meegaan en een stoomoven laten installeren in uw keuken. Wij helpen u graag op weg en leggen de verschillende manieren aan u uit!

Koken op gas

Het merendeel van de mensen kookt nu nog op gas, waarschijnlijk u dus ook. Met gas kookt u vaak op gevoel. De warmte is namelijk precies te regelen en u ziet daadwerkelijk met hoeveel warmte u kookt door de vlammen. Daarnaast staat een traditioneel gasfornuis mooi bij een landelijke keuken. Maar bij een moderne keuken zouden wij toch het koken op een inductieplaat adviseren. Aangezien Nederland in de toekomst gasloos wordt, zouden wij koken op gas niet adviseren. Het grootste nadeel van koken op gas is namelijk het hogere energieverbruik – 50% van de besteedde energie wordt niet gebruikt voor het opwarmen van de pan. Hierdoor duurt het ook langer voordat uw gerecht klaar is. Daarnaast is een gaskookplaat lastiger schoon te maken dan bijvoorbeeld een inductieplaat.

Inductie koken

Een moderne manier van koken is door een inductieplaat te gebruiken. Wanneer u een pan plaatst op de plaat, wordt alleen het deel verwarmd waar de pan op staat. Ook als u klaar bent met koken, koelt het verwarmde gedeelte snel af. Hierdoor gaat er geen energie verloren. En na gebruik is de plaat gemakkelijk schoon te maken. Nadelen zijn dat er een aparte elektriciteitsgroep nodig is om veilig te koken en dat de kans bestaat dat u nieuwe pannen moet aanschaffen. Hoe beter de pannen, hoe zuiniger u kookt. Het is dus wel de moeite waard om in goede kwaliteit pannen te investeren.

Koken met behulp van een stoomoven

Met een stoomoven kunt u sous vide koken. Dit is een kooktechniek waarbij eetwaren onder vacuüm worden verpakt en vervolgens worden gegaard op constante temperatuur in de stoomoven. Het grote pluspunt van deze techniek is dat de temperatuur heel precies is in te stellen. Daarnaast is uw eten minder vet en blijven de smaak, vitamines en kleur van uw eten behouden. De enige nadelen zijn dat de oven prijziger is dan een ‘normale’ oven en dat na gebruik het restwater verwijderd moet worden.

Wij denken mee bij de realisatie van uw keuken

Wordt het toch een gaskookplaat of maakt u een bewuste keuze door te kiezen voor de inductiekookplaat in combinatie met een stoomoven? Deel uw mening met ons en wij denken graag met u mee. Maak een afspraak met Edwin via het contactformulier of bel naar +071 57 21 777. Of loop eens binnen bij ons in Leiden.