Contact

bulthaup Leiden
Keukenconcept Leiden B.V.
Amphoraweg 3
2332 ED Leiden
edwin@bulthaupleiden.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: gesloten

Bezoek op afspraak buiten openingstijden mogelijk

 

Een duurzaam keukenontwerp

Eén van de grote keukentrends van 2020 is toch wel de duurzame uitstraling van de keuken. Naast een duurzame uitstraling, speelt duurzaamheid op zich een steeds grotere rol in de samenleving. De een installeert zonnepanelen, de ander kiest voor een duurzame kookplaat. Benieuwd wat duurzame keuzes zijn voor uw nieuwe keuken?

1. Duurzaam koken met de kookplaat

Het merendeel van de mensen kookt nu nog op gas. Hier werd tot nu toe vaak voor gekozen. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden voor een kookplaat, waaronder een inductieplaat of koken met een stoomoven. Wanneer u een pan plaatst op de inductieplaat, wordt alleen het deel verwarmd waar de pan op staat. Ook als u klaar bent met koken, koelt het verwarmde gedeelte snel af. Hierdoor gaat er geen energie verloren. Met een stoomoven kunt u sous vide koken. Dit is een kooktechniek waarbij eetwaren onder vacuüm worden verpakt en vervolgens worden gegaard op constante temperatuur in de stoomoven. Het grote pluspunt van deze techniek is dat de temperatuur heel precies is in te stellen. Daarnaast is uw eten minder vet en blijven de smaak, vitamines en kleur van uw eten behouden.

2. Duurzame apparaten

Een keuken is natuurlijk niet compleet zonder keukenapparatuur. Denk hierbij aan oven, kookplaat, vaatwasser, koelkast en vriezer. U heeft het vast weleens gezien op keukenapparatuur, de stickers met hoe energiezuinig en duurzaam dat apparaat is. Dit wordt ook wel een energielabel genoemd. Dit is verplicht gesteld door de EU en kan variëren van A+++ (meest energiezuinig) tot D (minst energiezuinig). Bij het uitzoeken van de keukenapparatuur kunt u dus ook goed dit label in de gaten houden om een zo duurzaam mogelijke keuken te realiseren.

3. Keuken van duurzaam materiaal

Met het ontwerp van de keukens van bulthaup wordt altijd gestreefd naar een lange houdbaarheidsdatum. Als men zorgvuldig de woonomgeving vormgeeft, resulteert dat in minder materiaalverspilling en ook een duurzamer interieur. Dus bij het maken van een keuze voor een bulthaup keuken, denkt Edwin graag met u mee en stelt eventuele persoonlijke aanpassingen voor.

4. Waterbesparing met de juiste kraan

In de keuken is vaak ‘even’ wat warm water nodig. Voordat het water uit de kraan is opgewarmd, verspilt u onbewust toch flink wat water. Als u dit zonde vindt, kunt u ook kiezen voor een kleine boiler in de keuken. Zo heeft u sneller warm water en verspilt u dus een stuk minder water. Een kraan is dus ook iets wat kan bijdragen aan een duurzame keuken!

Een keukenontwerp voor een duurzame keuken

En? Heeft u al wat inspiratie opgedaan voor uw duurzame keuken? Edwin vertelt u er graag alles over. Maak een afspraak met Edwin om al uw wensen voor een duurzame keuken te bespreken. U kunt ons bereiken door te bellen naar 071 5721777 of door een e-mail te sturen naar: edwin@bulthaupleiden.nl.