Uitnodiging: zaterdag 9 november bulthaup culinair

bulthaup bestaat dit jaar zeventig jaar en dat gaan we vieren. Graag nodigen we u uit voor bulthaup culinair, een evenement vol smakelijke verrassingen. U bent op zaterdag 9 november van 10.00 – 17.00 uur welkom in onze showroom aan de Amphoraweg 3 in Leiden.

Het programma van bulthaup culinair
Job en Perry (bekend van 24 Kitchen) gaan freestyle koken en beantwoorden al uw culinaire vragen. Passende wijnen worden verzorgt door Wijnkooperij ’t Kelkie.

Pim Verbokkem van Smooth Coffee maakt voor u alle mogelijke koffievariaties en Wendy Gaurié van Exclusivithee geeft een proeverij met de thee van Mariages Frères.

Voor deze gelegenheid exposeert Ed de Wild enkele van zijn recente werken, hij houdt zich onder andere bezig met portret schilderkunst.

Wij verheugen ons op uw komst.

Tot ziens bij bulthaup!

bulthaup Leiden
Amphoraweg 3, 2332 ED Leiden
071 572 17 77, info@bulthaupleiden.nl
www.leiden.bulthaup.nl


Realisatie moderne keuken bulthaup b1 in Oegstgeest

Samen met ons team van ervaren medewerkers creëren wij op maat gemaakte moderne keukens met de nieuwste apparatuur. Hierbij begeleiden en realiseren wij het complete proces wat bij een nieuwe keuken komt kijken; van ontwerp tot plaatsing. Onlangs hebben wij deze moderne bulthaup b1 keuken geplaatst in Oegstgeest.

Moderne keuken met keukeneiland in Oegstgeest
De klant heeft gekozen voor een bulthaup b1 keuken in de kleur Alpine wit. Met daarbij een keukeneiland waaraan geborreld, gegeten en eventueel gewerkt kan worden. De bulthaup keuken staat centraal in een grote woonruimte en waar de bewoners kunnen genieten van het mooie uitzicht op het dakterras.

Een moderne keuken geplaatst door bulthaup Leiden
Samen met ons team van ervaren medewerkers creëren wij een harmonieus geheel dat tot in detail is afgewerkt. De keuken als leefruimte die onlosmakelijk is verbonden met de architectuur van het huis. Meer informatie of vragen over bulthaup keukens? U bent van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan onze showroom. Of neem direct contactmet ons op.


Uw nieuwe keuken laten ontwerpen bij bulthaup Leiden

U heeft besloten; dit jaar wilt u uw huidige keuken vervangen door een nieuwe keuken. Of er staat een verhuizing gepland en moet voor uw nieuwbouwwoning een nieuwe keuken uitzoeken. Dit kan lastig zijn, want waar kiest u voor? Er zijn zoveel opties… zoals wel of geen keukeneiland? Welke kleur? En welke keuken past bij mij? Wij, bulthaup Leiden, adviseren u graag door een ontwerp uit te werken die voldoet aan uw wensen én die past bij uw leefomstandigheden.

Keuken ontwerp dat past bij alle gebruikers in huis
Natuurlijk wilt u een luxe, mooie keuken. Toch moet u naast de uitstraling niet de functie van de keuken niet vergeten. Het moet passen bij de gebruikers en de bijbehorende gebruikswensen.

 • Bent u vaak in de keuken te vinden en heeft u het liefst uw gereedschap snel bij de hand? Dan past de bulthaup b2 keuken beter bij u. Zeker als u houdt van een keuken met een wat stoerdere uitstraling.

 • Liever veel vrijheid bij de inrichting van uw keuken? Dan raden wij de bulthaup b3 aan. Met deze keuken kunt u zich vrij ontplooien en heeft u ruime keuze in materialen en opstellingen.

 • Tot slot is de bulthaup b1 geschikt wanneer u liever kiest voor de essentie en eenvoud. Hierbij heeft u de keuze uit een beperkt aantal materialen en vormen. Deze keuken geeft ruimte om u op belangrijkere zaken in het leven te richten, zoals familie en vrienden, communiceren en genieten.

Bepaal de indeling in uw keuken ontwerp
Na het bepalen van het type keuken, is de indeling van de keuken van belang. Kiest u voor een keukeneiland? Op zichzelf staande losse keuken elementen of houdt u het liever bij één keukenwand? Wij denken met u mee en maken een keuken ontwerp dat past bij uw appartement, villa of woning.

Wij maken voor u een passend keuken ontwerp
Edwin van den IJsselmaakt creatieve en functionele ontwerpen. Met oog voor uw wens én zijjn ervaring maakt hij een keuken ontwerp op maat. Neem vrijblijvend contact op of bezoek de showroom in Leiden. Dan horen wij graag uw wensen voor een nieuwe keuken.


Haal de zomer in je keuken met... bulthaup!

Beeld: Fotografie Sus & Do, keuken door Bulthaup Presentatie Zwolle

Is uw keuken al in de stemming voor de zomer? Heeft u bijvoorbeeld uw keukenramen openstaan? En uw keuken georganiseerd? Zo ja, dan bent u er bijna. Wij hebben nog een aantal leuke tips, waardoor uw keuken zeker aan de zomer doet denken; een kleine zomer make-over van uw keuken!

1. Breng verandering aan in uw accessoires
Hoogstwaarschijnlijk heeft u accessoires staan die in de winter zorgde voor een warme en sfeervolle keuken. Nu komen de warme dagen eraan en bent u juist blij met wat koelte in huis. Daarom is het fijn om uw ‘warme’ accessoires te vervangen door accessoires in ‘koele’, natuurlijke tonen. Dit zorgt gelijk voor een frissere, zomerse uitstraling van uw keuken!

2. Laat natuurlijk groen terugkomen
Een andere manier om een keuken meer zomers en koeler eruit te laten zien, is door één of meerdere planten in uw keuken te plaatsen. Het liefst met mooie, groene bladeren, zoals dit op de foto is te zien. Houdt u meer van kleur? Kies dan voor een plant met mooie bloemen. Mogelijk zorgt u hiermee ook nog eens voor een heerlijke zomerse geur in uw keuken!

3. Transparante gordijnen/luxeflex
Tot slot denken we bij een zomerse keuken aan veel (natuurlijk) licht. Dus vervang donkere gordijnen door lichtere (of lichtdoorlatende) gordijnen. Of zet uw luxaflex open, zodat het zonlicht daadwerkelijk uw keuken binnenkomt. Zo betrekt u de zomer nog meer in uw keuken!

Meer keuken inspiratie? Bezoek de showroom van bulthaup in Leiden
Wilt u meer keukens bekijken of wilt u de zomer starten met een nieuwe (bulthaup) keuken? Onze showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.30 – 18.00 uur en op zaterdag van 09.30 – 17.00 uur. Edwin ontvangt u graag en vertelt u graag meer over bulthaup en de verschillende type (b1, b2 en de b3) keukens.


Zo organiseert u uw bulthaup keuken!

De zomer komt eraan… en dus ook de grote schoonmaak van uw keuken. Heel het jaar door ‘verzamelen’ we diverse spullen en hulpmiddelen om ons eten zo snel, makkelijk en lekker mogelijk te bereiden. Maar dat kan soms een chaos opleveren op uw keukenblad. Edwin heeft een aantal tips om dit voortaan te voorkomen en uw keuken de hele zomer netjes te houden. Lees dus snel verder!

Organiseer-uw-keuken tip #1: kies voor het bulthaup interior system
Gebruik het bulthaup interior system indien u een bulthaup b3 keuken bezit – of houd hier rekening mee met uw keuze van het type bulthaup keuken. Met dit interior systeem kunt u namelijk zowel het interieur van de lades, als de uitrekelementen helemaal naar eigen wens bepalen. Het fijne hieraan is ook dat de samenstelling altijd nog achteraf is aan te passen. Door het intuïtieve schuiven met de speciale verdelers en accessoires kan het keukengerei naar persoonlijke voorkeur worden ingeruimd. De bulthaup keuken gaat mee met de gebruiker en past zich hierdoor aan veranderde leefomstandigheden aan.

Organiseer-uw-keuken tip #2: schakel praktische hulpjes in
Een andere tip is om hulp in te schakelen van stijlvolle accessoires. bulthaup heeft een apart assortiment met handige accessoires die ideaal matchen bij uw (toekomstige-) bulthaup keuken, zoals de broodcontainer, om uw brood in op te brengen, en een broodsnijplank, om de nodige kruimels op te vangen, en andere handige accessoires. Maar vergeet vooral de stijlvolle slimme accessoires zoals de folierolhouder en de houten voorraad container niet.

Organiseer-uw-keuken tip #3: laat u adviseren over de juiste lade- en kastindeling
In iedere keuken zitten natuurlijk handige lades. Vaak denkt u niet heel bewust na over de indeling hiervan. Maar wist u dat er verschillende trucs zijn om deze zo efficiënt mogelijk in te richten? Hierdoor heeft u alles snel binnen handbereik en houdt u uw keuken netjes. En dat is nou precies wat we willen! Kom eens langs in onze showroom in Leiden, Edwin adviseert u hier graag over.

De accessoires van bulthaup; onmisbare hulpmiddelen voor in uw bulthaup keuken
De accessoires en elementen van bulthaup zijn functioneel, veilig in gebruik én passen uitstekend bij uw (toekomstige) bulthaup keuken. De praktische hulpjes zijn te mooi om in de kast te zetten en héél handig om uw keuken deze zomer georganiseerd te hebben én te houden. Heeft u interesse in één van de bulthaup accessoires? Of over de indeelelementen van een bulthaup keuken? Vraag het Edwin! Te bereiken via 071 5721777 of via dit e-mailadres: edwin@bulthaupleiden.nl.


De industriële keuken: de bulthaup b2

Houdt u niet van modern maar juist van een keuken waar u al uw benodigdheden gemakkelijk bij de hand heeft? Dan is de industriële keuken iets voor u. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en handige opbergsystemen. De bulthaup b2 is een type keuken geïnspireerd op vakmannen uit de industrie. Dit model maakt van een keuken een werkplaats met grote bewegingsvrijheid en een uniek ordeningsprincipe.

De bulthaup b2: een industriële werkbank, werkkast en apparatenkast
De keuken bestaat ten eerste uit een aparte werkbank met daarin een kookplaat, een gootsteen en veel blad om aan te werken. Een werkkast met daarin optimale opslagruimte voor uw keukengerei. Tot slot een apparatenkast, waarin u een oven, vaatwasser en koelkast in onder kunt brengen. Bij gesloten deuren vallen deze apparaten niet op, maar bij open deuren zijn deze gemakkelijk benaderbaar.

De industriële keuken die naar eigen inzicht is in te delen
Het voordeel van dit model zijn de flexibiliteit en de mobiliteit van de elementen. Mocht u mogelijke veranderingen in uw keuken toepassen, dan is bulthaup b2 makkelijk daarop aan te passen. U kunt de indeling na plaatsing gemakkelijk wijzigen, waardoor u binnen een klein tijdsbestek een andere uitstraling aan uw keuken kunt geven!

Industriële keuken op maat
Ziet u zichzelf al helemaal staan in uw eigen industriële keuken? Een industriële keuken past bij iedere stijl, dus u hoeft zich geen zorgen te maken of deze keuken wel in uw huis past. Daarnaast tekent Edwin een industriële keuken op maat, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij al uw wensen. Neem contactop met Edwin voor het maken van een afspraak of stel hier uw vraag.


Koken op gas, een inductieplaat of met de stoomoven?

Denkt u deze lente aan een nieuwe keuken? Dan is het goed om alvast te bepalen op welke manier u wil gaan koken. U kunt de stap nemen van een gaskookplaat naar inductie koken. Of met de trend meegaan en een stoomoven laten installeren in uw keuken. Wij helpen u graag op weg en leggen de verschillende manieren aan u uit!

Koken op gas
Het merendeel van de mensen kookt nu nog op gas, waarschijnlijk u dus ook. Met gas kookt u vaak op gevoel. De warmte is namelijk precies te regelen en u ziet daadwerkelijk met hoeveel warmte u kookt door de vlammen. Daarnaast staat een traditioneel gasfornuis mooi bij een landelijke keuken. Maar bij een moderne keuken zouden wij toch het koken op een inductieplaat adviseren. Aangezien Nederland in de toekomst gasloos wordt, zouden wij koken op gas niet adviseren. Het grootste nadeel van koken op gas is namelijk het hogere energieverbruik – 50% van de besteedde energie wordt niet gebruikt voor het opwarmen van de pan. Hierdoor duurt het ook langer voordat uw gerecht klaar is. Daarnaast is een gaskookplaat lastiger schoon te maken dan bijvoorbeeld een inductieplaat.

Inductie koken
Een moderne manier van koken is door een inductieplaat te gebruiken. Wanneer u een pan plaatst op de plaat, wordt alleen het deel verwarmd waar de pan op staat. Ook als u klaar bent met koken, koelt het verwarmde gedeelte snel af. Hierdoor gaat er geen energie verloren. En na gebruik is de plaat gemakkelijk schoon te maken. Nadelen zijn dat er een aparte elektriciteitsgroep nodig is om veilig te koken en dat de kans bestaat dat u nieuwe pannen moet aanschaffen. Hoe beter de pannen, hoe zuiniger u kookt. Het is dus wel de moeite waard om in goede kwaliteit pannen te investeren.

Koken met behulp van een stoomoven
Met een stoomoven kunt u sous vide koken. Dit is een kooktechniek waarbij eetwaren onder vacuüm worden verpakt en vervolgens worden gegaard op constante temperatuur in de stoomoven. Het grote pluspunt van deze techniek is dat de temperatuur heel precies is in te stellen. Daarnaast is uw eten minder vet en blijven de smaak, vitamines en kleur van uw eten behouden. De enige nadelen zijn dat de oven prijziger is dan een ‘normale’ oven en dat na gebruik het restwater verwijderd moet worden.

Wij denken mee bij de realisatie van uw keuken
Wordt het toch een gaskookplaat of maakt u een bewuste keuze door te kiezen voor de inductiekookplaat in combinatie met een stoomoven? Deel uw mening met ons en wij denken graag met u mee. Maak een afspraak met Edwin via het contactformulier of bel naar +071 57 21 777. Of loop eens binnen bij ons in Leiden.


Inspiratie voor een moderne keuken

De strakke minimalistische keuken: een trend die niet meer weg te denken is. Meestal zonder grepen en in één neutrale kleur. Keukens ziet u vaak in wit en grijs, die terug te zien zijn in allerlei soorten woningen; van klassieke panden met historie tot moderne nieuwbouwpanden. Doordat dit type keuken goed te combineren is, zijn wij er ook zo’n fan van. Wij stellen de bulthaup b1 en b3 graag aan u voor!

Een moderne bulthaup b1
Houdt u van minimalistisch? En kiest u graag voor de essentie? Dan past de bulthaup b1 keuken goed bij u. Het idee achter de vormgeving is intelligente minimalisering. Hierdoor kunt u zich op belangrijkere zaken in het leven concentreren: familie en vrienden, communiceren en genieten. Het resultaat is een keuken met een harmonieus totaalbeeld: er zijn een beperkt aantal eerlijke materialen gebruikt en de kleuren zijn zorgvuldig gekozen.

Bulthaup b3
Heeft u de wens om zelf een keuken vorm te geven? Dan is een moderne keuken, zoals de bulthaup b3, iets voor u. Met dit type keuken krijgt u de vrijheid om uzelf te ontplooien. Daarnaast sluiten de met de hand afgemaakte materialen naadloos aan bij het karakter van de ruimte én van de mensen die erin leven.

Moderne keuken bij bulthaup Leiden
Droomt u ook van een moderne bulthaup keuken in uw huis? Kom dan vrijblijvend langs in onze showroom. Wij laten graag de verschillende bulthaup modellen graag aan u zien!


Bulthaup Leiden: gespecialiseerd in luxe keukens

De personen achter bulthaup Leiden zijn Edwin van den IJssel en Peter van Leent. Waar Edwin creatieve en functionele ontwerpen tekent, staat Peter voor de technische expertise en een perfecte montage. Samen met hun team van ervaren medewerkers creëren zij op maat gemaakte luxe keukens met de nieuwste apparatuur.

Luxe keuken op maat gemaakt
Door het centraal stellen van de gebruiker met zijn individuele behoeftes en de architectuur van de ruimte, ontstaat een uniek systeem. Het systeem is verwerkt in een architectuur die het leven van de gebruiker eenvoudiger maakt. Creativiteit in de keuken is belangrijk, daarom is de bulthaup keuken uniek op dit gebied. Het laat de mens ervaren hoe heerlijk het is om iets te creëren.

Exclusieve keukens met luxe apparatuur
Natuurlijk is een keuken niet compleet zonder de juiste apparatuur. Daarom werkt bulthaup Leiden samen met de meest innovatieve merken. Houdt u van sous vide te koken? Dan raden wij natuurlijk een stoomoven aan. Wilt u uw keuken liever zo strak mogelijk te houden? Maar wel gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen? Dan raden wij een afzuigsysteem aan dat verwerkt is in de kookplaat. Meer musthaves in uw keuken vindt u hier.

Specialist in bulthaup keukens
Vrijblijvend een afspraak maken om uw droomkeuken samen met Edwin uit te werken? Of heeft u vragen over bulthaup keukens? Neem contact met ons op. Even binnenlopen in onze showroom om inspiratie op te doen kan natuurlijk altijd!


Zo houdt u uw keukenmessen scherp

Zijn alle messen in uw lade nog scherp? Bij veel mensen is dit namelijk niet het geval. De messen waren in het begin scherp, maar door intensief dagelijks gebruik en slecht onderhoud wordt de scherpte aangetast. Hierbij kunnen botte messen ergernis opleveren bij uzelf of uw gasten. Benieuwd hoe u uw messen vlijmscherp houdt? Lees dan de volgende tips!

Tip 1: Zorg voor een juiste indeling
Een rommelige keukenlade is funest voor uw favoriete keukengereedschap. Het is belangrijk om de messen apart op te bergen van uw andere bestek. Zorg dus in uw keukenlade voor een goede indeling. De lade-indeling van bulthaup bestaat uit handige inzetelementen, zodat u zelf de indeling kunt bepalen.

Tip 2: Gebruik uw mes op de juiste manier
Het komt voor dat u het mes naast snijden, ook voor andere doeleinde gebruikt. Bijvoorbeeld voor het opzijschuiven van groente of vlees op de snijplank. Onze tip: gebruik hiervoor niet de kartel- of scherpe rand, maar juist de botte rand (achterkant) van het mes. Hierdoor voorkomt u dat het mes bot wordt.

Tip 3: Snij op de juiste snijplank
Het is belangrijk om met uw mes te snijden op een zachte ondergrond. Het mes kan hierdoor als het ware snijden in het materiaal zodat het mes zelf minimaal wordt aangetast en de snijbeweging vloeiend blijft. Een snijplank van steen of glas kan er mooi uit zien, maar dit is zeker niet goed voor de conditie van een mes. Gebruik daarom bij voorkeur een houten snijplank.

Tip 4: Laat de messen regelmatig slijpen
Hoe goed u het mes ook behandeld, na verloop van tijd moet het mes opnieuw geslepen worden. Een bot mes kan naast dat het niet fijn meer snijdt, gevaarlijk zijn om te gebruiken. Laat daarom uw keukenmessen met enige regelmaat slijpen. Dit kunt u zelf doen – mits u de juiste techniek gebruikt – of laten doen bij een ambachtelijke slijper. Vaak bieden gespecialiseerde kookwinkels ook de mogelijkheid om uw messen te laten slijpen.

De juiste hulpmiddelen en indeling in uw keuken
Met deze tips zullen messen langer meegaan, scherper blijven en veiliger in gebruik zijn. Houd dus rekening met deze tips bij de indeling van uw keuken en zorg voor de juiste hulpmiddelen. De accessoires van bulthaup zijn functioneel, veilig in gebruik én passen uitstekend bij uw (toekomstige) bulthaup keuken. Te mooi om in de kast te zetten!


De voordelen van een keukenbar

Heeft u weinig ruimte in de keuken? Of houdt u van gezelligheid en bent u praktisch ingesteld? Dan is een bar wellicht iets om over na te denken. Voor het gemak hebben wij de grootste voordelen van een keukenbar voor u uitgelicht. Wel zo handig: zo kunt u hier alvast rekening mee houden bij de uitwerking van uw droomkeuken.

Sfeervol en gezellig
Het eerste voordeel van een keukenbar is te verwachten; het creëert snel en zonder enige moeite gezelligheid in huis. Bij een bar merkt u namelijk al gauw dat u meer gezelschap heeft tijdens het koken. Uw partner, kinderen of uitgenodigde gasten kunnen plaatsnemen op de stoelen terwijl u het eten bereidt. Koken, borrelen en bijkletsen kan namelijk tegelijk.

Alles binnen handbereik
Een ander voordeel is meer praktisch van aard. Met een bar heeft u (bijna) letterlijk alles binnen handbereik. Binnen twee stappen bent u bij een lade of de koelkast. Nog even zout pakken of wijnglazen bijvullen is zo gedaan. Zo kunt u ongestoord genieten van een gezellige avond!

Extra werkruimte
Tot slot zorgt een keukenbar voor extra werkruimte. Iets waar mensen die af en toe thuiswerken zeker blij mee zullen zijn. Op de bar kunt u uw laptop, formulieren en andere benodigdheden gemakkelijk kwijt. Is het bijna etenstijd? Dan kunt u alvast beginnen met koken. Vanaf de keukenbar heeft u goed zicht op de kookplaat, waardoor u werken en koken zelfs kunt combineren.

Een keukenbar opnemen in uw bulthaup keukenontwerp
Overweegt u een keukenbar in uw nieuwe keuken? Het is goed is om een ontwerp uit te laten tekenen. Zo komt u erachter of het past bij de bestaande ruimte en bij de personen in huis. Neem contact op met Edwin van den IJssel om een afspraak te maken.


Nu beschikbaar: showroom model c2 design tafel

Op zoek naar een tafel passend bij uw bulthaup keuken? Deze c2 tafel staat in onze showroom en is nu beschikbaar voor de verkoop! Interesse? De prijs is op te vragen bij Edwin van den IJssel.

Handwerk design tafel
De bulthaup c2 tafel staat als een sculptuur in elke ruimte. Nauwkeurige afwerking en traditioneel handwerk zorgen voor naadloze overgangen van laminaat toplaag naar zijkant. Het resultaat? De tafel lijkt uit één stuk gemaakt te zijn.

Meer informatie? Neem contact op!
Heeft u interesse in deze design tafel? En bent u benieuwd naar de verkoopprijs? Neem contact op met Edwin en wie weet pronkt deze tafel binnenkort in uw keuken!


De keukentrends van 2019

Nu de dagen korter zijn en de temperatuur steeds verder naar beneden zakt, zoeken we graag de warmte en gezelligheid op. Thuis is dit natuurlijk in de keuken; de plek waar we genieten van een heerlijke maaltijd en waar u mensen ontmoet. Misschien kom je er deze herfst achter dat u toe bent aan verandering, zodat u het nieuwe jaar goed begint. Wij zetten de belangrijkste keukentrends van 2019 op een rij.

 1. Gemakkelijke gadgets
  We leven in een tijd waarin iedereen het druk heeft en waarbij we zoveel mogelijk willen doen. Hoe fijn is het dan als er gadgets bestaan die ons leven net iets makkelijker maken. Gadgets zoals de kokendwaterkraan, de wijnkoelkast en de afzuigkap in kookplaat zijn onmisbaar in 2019.

 2. Een ‘groene’ keuken
  Een andere trend is een keuken versierd met groen. Speel handig op deze trend in door kruidenplanten te gebruiken. Zo geeft u uw keuken een natuurlijke look én heeft u kruiden zoals basilicum, tijm en peterselie altijd bij de hand!

 3. Nadruk op gezond eten
  Het is u vast niet onopgemerkt gebleven: gezond eten wordt steeds belangrijker bevonden. Naast de focus op wat we eten, wordt nu ook belangrijk hoe we ons eten bereiden. Een product dat meelift op deze trend is de stoomoven. Bij bereiding van een gerecht met een stoomoven blijven alle mineralen en vitaminen bewaard. Dit komt de smaak ten goede én is gezonder dan bij bereiding in een pan.

Meer weten over de laatste trends?
Bulthaup Leiden houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Neem contact op met Edwin van den IJssel of Peter van Leent voor een persoonlijk gesprek of kom langs in de showroom.


5 gadget musthaves voor in de moderne keuken

Bij een moderne keuken denkt u aan een strak design, glanzend of mat materiaal, greeploze vlakke keukendeuren en een effen keukenblad. Maar welke musthaves zijn nou onmisbaar in zo’n hedendaagse keuken?

1. Stoomoven om sous vide te koken
De culinaire kenners zweren erbij: sous vide koken. Dit is een kooktechniek waarbij eetwaren onder vacuüm worden verpakt en vervolgens worden gegaard op constante temperatuur in de stoomoven. Het grote pluspunt van deze techniek is dat de temperatuur heel precies is in te stellen.

2. Afzuigkap in kookplaat
De afzuigkap is echt verleden tijd. De technieken van nu maken het namelijk mogelijk om een afzuigsysteem te verwerken in de kookplaat. Wasem en geurtjes worden direct bij de bron, de kookplaat, opgevangen. Hierdoor heeft u weinig last van kookgeuren en geluid. En het belangrijkste; het komt het design van uw keuken ten goede aangezien de afzuigkap weg mag blijven!

3. Inductiekookplaat flexibele zones
U hoeft voortaan niet meer te kijken waar u uw pannen neerzet. Bij een inductiekookplaat met flexibele zones passen de kookzones zich automatisch aan. Hitte wordt namelijk geproduceerd op de plek waar de pan staat. Dit is mogelijk door de elektromagneten die zich in de plaat bevinden. De vrije gedeeltes op de kookplaat blijven gewoon koud.

4. Een kokendwaterkraan
Een kraan met de optie kokend water is onmisbaar in uw moderne keuken, zeker als u houdt van gemak. U heeft namelijk altijd kokend heet water bij de hand. Water koken met een waterkoker of in een pan is zeker verleden tijd!

5. Wijnkoelkast
Bent u een wijnliefhebber? Een wijnkoelkast met meerdere temperatuurzones zorgt ervoor dat verschillende soorten wijnen onder perfecte omstandigheden worden bewaard. Daarnaast is het een nette manier om uw wijn op te bergen.

Bulthaup Leiden voor een modern keukenontwerp
Meer weten over deze gadgets of benieuwd naar de technische mogelijkheden voor in uw keuken? Neem dan telefonisch contact op met Edwin van den IJssel of Peter van Leent van bulthaup Leiden.


Voor u uitgelicht: de bulthaup b3, b2 en b1

b1, b2 en b3…. Drie modellen keukens, ieder gericht op een ander idee. Bulthaup b3 staat voor een keuken die u zelf kunt samenstellen, bulthaup b2 richt zich op het zijn van een ware ‘werkplaats’ waarin u veel bewegingsvrijheid heeft en tot slot is de minimalistische bulthaup b1 een model waarin de essentie van de keuken centraal staat. Ontdek welk model bij u past!

Bulthaup b3: zelf uw droomkeuken samenstellen

Heeft u de wens om zelf een keuken vorm te geven? Dan is de bulthaup b3 iets voor u.
U krijgt de vrijheid om uzelf te ontplooien. Daarnaast sluiten de met de hand afgemaakte materialen naadloos aan bij het karakter van de ruimte én van de mensen die erin leven.

Bulthaup b2: de keuken als werkplaats

Bulthaup b2 maakt van een keuken een werkplaats met grote bewegingsvrijheid en een uniek ordeningsprincipe. De keuken bestaat uit een werkbank, een werkkast en een apparatenkast. Het voordeel van dit model zijn de flexibiliteit en de mobiliteit van de elementen. Dit maakt bulthaup b2 makkelijk aanpasbaar aan veranderingen in het vertrek.

Bulthaup b1: de minimalistische keuken

Met de bulthaup b1 kiest u voor de essentie. Het idee achter de vormgeving is intelligente minimalisering. Hierdoor kunt u zich op belangrijkere zaken in het leven concentreren: familie en vrienden, communiceren en genieten. Het resultaat is een keuken met een harmonieus totaalbeeld: er zijn een beperkt aantal eerlijke materialen gebruikt en de kleuren zijn zorgvuldig gekozen.

Kom uw bulthaup keuken ervaren!

Kom het model keuken dat bij u past ervaren in onze showroom! Wij zijn dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09.30 - 18.00 uur en zaterdag van 09.30 - 17.00 uur. Voor vragen of advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met Edwin van den IJssel of Peter van Leent.


Exclusieve design keukens uit Duitsland

bulthaup voelt zich sterk met de geschiedenis verbonden, die voor ons onafhankelijk familiebedrijf in 1949 begint. Onze producten ontstaan van oudsher uit de verbinding tussen ambachtelijkheid en vormgeving. Vanaf het eerste begin staat bulthaup voor topkwaliteit, eerlijke materialen en passie bij de uitwerking van details. bulthaup is ook in snel veranderende tijden een bedrijf gebleven dat de wensen en eisen van de klant serieus neemt en altijd naar antwoorden en oplossingen zoekt.

Keuken uit Duitsland met historie

Eind jaren 60 stond bulthaup in de top vijf van grootste Duitse keukenproducten. In 1978 vond de overname plaats door zoon Gerd Bulthaup. Kort hierna werd begonnen aan een samenwerking met vormgever Otl Aicher. De liefde voor architectuur, de Bauhausfilosofie en tijdloos design hebben ervoor gezorgd dat het toen bestaande beeld van een keuken een ware transformatie doormaakte.

Exclusief design

Een bulthaup keuken is te herkennen aan haar design. Hierbij staat de gebruiker met zijn individuele behoeftes en de architectuur van de ruimte centraal. bulthaup keukens en leefruimtes zijn ontmoetingsplekken, zorgen voor ontspanning en voor het gevoel van 'thuis'.

Continu in ontwikkeling

bulthaup stelt zich elke dag de vraag opnieuw of de keuken voldoet aan de wensen en behoeften van vandaag en morgen. We maken onze producten met veel liefde voor detail en een passie voor kwaliteitsvol materiaal. Zo ontstaan keuken- en leefruimtesystemen die het leven verrijken.


Een bulthaup keuken, de woonkeuken die bij u past

De woonkeuken is, naast het bereiden van gerechten, de plek waar u werkt, de krant leest en samenkomt met uw familie of vrienden. Oftewel, het is de ruimte in uw huis waar u écht woont. Een bulthaup keuken is een ontmoetingsplek, zorgt voor ontspanning en het gevoel van ‘thuis’. En is misschien wel dé woonkeuken voor u.

De woonkeuken waarbij de gebruiker centraal staat

Door het centraal stellen van de gebruiker met zijn individuele behoeftes en de architectuur van de ruimte, ontstaat een uniek systeem. Het systeem is verwerkt in een architectuur die het leven van de gebruiker eenvoudiger maakt. Creativiteit in de keuken is belangrijk, daarom is de bulthaup keuken uniek op dit gebied. Het laat de mens ervaren hoe heerlijk het is om iets te creëren.

Woonkeuken met een slim opbergsysteem

De keuken is voor de mens een rustpunt. Hier kookt hij. Hier leeft hij op. En hier werkt hij met zijn handen en met de goede gereedschappen. Daarom is het belangrijk dat keukengerei en ingrediënten binnen handbereik zijn. U heeft de vrijheid ze te ordenen op de manier die u bevalt. Het opbergsysteem bestaat onder andere uit prisma’s waardoor u de lades persoonlijk en slim kunt indelen. Met de verschuifbare verdelers brengt u structuur aan. En dat kan elke dag opnieuw, afhankelijk van uw voorkeur of veranderende omstandigheden.

Bulthaup b3, b2 en b1: drie verschillende woonkeukens

De kookvertrekken van bulthaup zijn in te delen in drie modellen. Ontdekken welke variant bij u past? Meer informatie over deze ontwerpen leest u hier. Natuurlijk kunt u ook bellen naar +31 71 5721777 of mailen naar edwin@bulthaupleiden.nl voor een persoonlijk keukenadvies.