De keukentrends van 2019

Nu de dagen korter zijn en de temperatuur steeds verder naar beneden zakt, zoeken we graag de warmte en gezelligheid op. Thuis is dit natuurlijk in de keuken; de plek waar we genieten van een heerlijke maaltijd en waar u mensen ontmoet. Misschien kom je er deze herfst achter dat u toe bent aan verandering, zodat u het nieuwe jaar goed begint. Wij zetten de belangrijkste keukentrends van 2019 op een rij.

 1. Gemakkelijke gadgets
  We leven in een tijd waarin iedereen het druk heeft en waarbij we zoveel mogelijk willen doen. Hoe fijn is het dan als er gadgets bestaan die ons leven net iets makkelijker maken. Gadgets zoals de kokendwaterkraan, de wijnkoelkast en de afzuigkap in kookplaat zijn onmisbaar in 2019.

 2. Een ‘groene’ keuken
  Een andere trend is een keuken versierd met groen. Speel handig op deze trend in door kruidenplanten te gebruiken. Zo geeft u uw keuken een natuurlijke look én heeft u kruiden zoals basilicum, tijm en peterselie altijd bij de hand!

 3. Nadruk op gezond eten
  Het is u vast niet onopgemerkt gebleven: gezond eten wordt steeds belangrijker bevonden. Naast de focus op wat we eten, wordt nu ook belangrijk hoe we ons eten bereiden. Een product dat meelift op deze trend is de stoomoven. Bij bereiding van een gerecht met een stoomoven blijven alle mineralen en vitaminen bewaard. Dit komt de smaak ten goede én is gezonder dan bij bereiding in een pan.

Meer weten over de laatste trends?
Bulthaup Leiden houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Neem contact op met Edwin van den IJssel of Peter van Leent voor een persoonlijk gesprek of kom langs in de showroom.


5 gadget musthaves voor in de moderne keuken

Bij een moderne keuken denkt u aan een strak design, glanzend of mat materiaal, greeploze vlakke keukendeuren en een effen keukenblad. Maar welke musthaves zijn nou onmisbaar in zo’n hedendaagse keuken?

 1. Stoomoven om sous vide te koken
  De culinaire kenners zweren erbij: sous vide koken. Dit is een kooktechniek waarbij eetwaren onder vacuüm worden verpakt en vervolgens worden gegaard op constante temperatuur in de stoomoven. Het grote pluspunt van deze techniek is dat de temperatuur heel precies is in te stellen.

 2. Afzuigkap in kookplaat
  De afzuigkap is echt verleden tijd. De technieken van nu maken het namelijk mogelijk om een afzuigsysteem te verwerken in de kookplaat. Wasem en geurtjes worden direct bij de bron, de kookplaat, opgevangen. Hierdoor heeft u weinig last van kookgeuren en geluid. En het belangrijkste; het komt het design van uw keuken ten goede aangezien de afzuigkap weg mag blijven!

 3. Inductiekookplaat flexibele zones
  U hoeft voortaan niet meer te kijken waar u uw pannen neerzet. Bij een inductiekookplaat met flexibele zones passen de kookzones zich automatisch aan. Hitte wordt namelijk geproduceerd op de plek waar de pan staat. Dit is mogelijk door de elektromagneten die zich in de plaat bevinden. De vrije gedeeltes op de kookplaat blijven gewoon koud.

 4. Een kokendwaterkraan
  Een kraan met de optie kokend water is onmisbaar in uw moderne keuken, zeker als u houdt van gemak. U heeft namelijk altijd kokend heet water bij de hand. Water koken met een waterkoker of in een pan is zeker verleden tijd!

 5. Wijnkoelkast
  Bent u een wijnliefhebber? Een wijnkoelkast met meerdere temperatuurzones zorgt ervoor dat verschillende soorten wijnen onder perfecte omstandigheden worden bewaard. Daarnaast is het een nette manier om uw wijn op te bergen.

Bulthaup Leiden voor een modern keukenontwerp
Meer weten over deze gadgets of benieuwd naar de technische mogelijkheden voor in uw keuken? Neem dan telefonisch contact op met Edwin van den IJssel of Peter van Leent van bulthaup Leiden.


Excellent beurs

bulthaup neemt deel aan de Excellent beurs. Dit exclusieve woon & lifestyle event vindt plaats van 25 tot en met 28 oktober in AHOY Rotterdam. Ruim 200 woonspecialisten en luxespelers halen alles uit de kast om bezoekers te trakteren op een flinke dosis inspiratie. Naast tal van interieurs, meubelen, verlichting, badkamers, auto's en boten zijn er zelfs complete woonhuizen ontworpen door vooraanstaande architecten te bewonderen. Waar geïnspireerd wordt, mag bulthaup natuurlijk niet ontbreken. U bent heel welkom aan onze keukentafel!


Exclusieve design keukens uit Duitsland

bulthaup voelt zich sterk met de geschiedenis verbonden, die voor ons onafhankelijk familiebedrijf in 1949 begint. Onze producten ontstaan van oudsher uit de verbinding tussen ambachtelijkheid en vormgeving. Vanaf het eerste begin staat bulthaup voor topkwaliteit, eerlijke materialen en passie bij de uitwerking van details. bulthaup is ook in snel veranderende tijden een bedrijf gebleven dat de wensen en eisen van de klant serieus neemt en altijd naar antwoorden en oplossingen zoekt.

Keuken uit Duitsland met historie

Eind jaren 60 stond bulthaup in de top vijf van grootste Duitse keukenproducten. In 1978 vond de overname plaats door zoon Gerd Bulthaup. Kort hierna werd begonnen aan een samenwerking met vormgever Otl Aicher. De liefde voor architectuur, de Bauhausfilosofie en tijdloos design hebben ervoor gezorgd dat het toen bestaande beeld van een keuken een ware transformatie doormaakte.

Exclusief design

Een bulthaup keuken is te herkennen aan haar design. Hierbij staat de gebruiker met zijn individuele behoeftes en de architectuur van de ruimte centraal. bulthaup keukens en leefruimtes zijn ontmoetingsplekken, zorgen voor ontspanning en voor het gevoel van 'thuis'.

Continu in ontwikkeling

bulthaup stelt zich elke dag de vraag opnieuw of de keuken voldoet aan de wensen en behoeften van vandaag en morgen. We maken onze producten met veel liefde voor detail en een passie voor kwaliteitsvol materiaal. Zo ontstaan keuken- en leefruimtesystemen die het leven verrijken.


Een bulthaup keuken, de woonkeuken die bij u past

De woonkeuken is, naast het bereiden van gerechten, de plek waar u werkt, de krant leest en samenkomt met uw familie of vrienden. Oftewel, het is de ruimte in uw huis waar u écht woont. Een bulthaup keuken is een ontmoetingsplek, zorgt voor ontspanning en het gevoel van ‘thuis’. En is misschien wel dé woonkeuken voor u.

De woonkeuken waarbij de gebruiker centraal staat

Door het centraal stellen van de gebruiker met zijn individuele behoeftes en de architectuur van de ruimte, ontstaat een uniek systeem. Het systeem is verwerkt in een architectuur die het leven van de gebruiker eenvoudiger maakt. Creativiteit in de keuken is belangrijk, daarom is de bulthaup keuken uniek op dit gebied. Het laat de mens ervaren hoe heerlijk het is om iets te creëren.

Woonkeuken met een slim opbergsysteem

De keuken is voor de mens een rustpunt. Hier kookt hij. Hier leeft hij op. En hier werkt hij met zijn handen en met de goede gereedschappen. Daarom is het belangrijk dat keukengerei en ingrediënten binnen handbereik zijn. U heeft de vrijheid ze te ordenen op de manier die u bevalt. Het opbergsysteem bestaat onder andere uit prisma’s waardoor u de lades persoonlijk en slim kunt indelen. Met de verschuifbare verdelers brengt u structuur aan. En dat kan elke dag opnieuw, afhankelijk van uw voorkeur of veranderende omstandigheden.

Bulthaup b3, b2 en b1: drie verschillende woonkeukens

De kookvertrekken van bulthaup zijn in te delen in drie modellen. Ontdekken welke variant bij u past? Meer informatie over deze ontwerpen leest u hier. Natuurlijk kunt u ook bellen naar +31 71 5721777 of mailen naar edwin@bulthaupleiden.nl voor een persoonlijk keukenadvies.


Voor u uitgelicht: de bulthaup b3, b2 en b1

b1, b2 en b3…. Drie modellen keukens, ieder gericht op een ander idee. Bulthaup b3 staat voor een keuken die u zelf kunt samenstellen, bulthaup b2 richt zich op het zijn van een ware ‘werkplaats’ waarin u veel bewegingsvrijheid heeft en tot slot is de minimalistische bulthaup b1 een model waarin de essentie van de keuken centraal staat. Ontdek welk model bij u past!

Bulthaup b3: zelf uw droomkeuken samenstellen

Heeft u de wens om zelf een keuken vorm te geven? Dan is de bulthaup b3 iets voor u.
U krijgt de vrijheid om uzelf te ontplooien. Daarnaast sluiten de met de hand afgemaakte materialen naadloos aan bij het karakter van de ruimte én van de mensen die erin leven.

Bulthaup b2: de keuken als werkplaats

Bulthaup b2 maakt van een keuken een werkplaats met grote bewegingsvrijheid en een uniek ordeningsprincipe. De keuken bestaat uit een werkbank, een werkkast en een apparatenkast. Het voordeel van dit model zijn de flexibiliteit en de mobiliteit van de elementen. Dit maakt bulthaup b2 makkelijk aanpasbaar aan veranderingen in het vertrek.

Bulthaup b1: de minimalistische keuken

Met de bulthaup b1 kiest u voor de essentie. Het idee achter de vormgeving is intelligente minimalisering. Hierdoor kunt u zich op belangrijkere zaken in het leven concentreren: familie en vrienden, communiceren en genieten. Het resultaat is een keuken met een harmonieus totaalbeeld: er zijn een beperkt aantal eerlijke materialen gebruikt en de kleuren zijn zorgvuldig gekozen.

Kom uw bulthaup keuken ervaren!

Kom het model keuken dat bij u past ervaren in onze showroom! Wij zijn dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09.30 - 18.00 uur en zaterdag van 09.30 - 17.00 uur. Voor vragen of advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met Edwin van den IJssel of Peter van Leent.